"ŽELJKO LOPOVE, GASI TELEVIZIJU": Završen protest "Srbija protiv nasilja" (FOTO + VIDEO)

Građani su se okuplili ispred zgrade Vlade Srbije u Nemanjinoj, odakle su krenuli ka zgradi televizije Pink, gdje su stigli nešto poslije 21:00 sat. Ispred ulaza u dvorište ove televizije nalazili su se pripadnici privatnog obezbjeđenja.

  • Regija

  • 08. Sep. 2023  

  • 0

Novi protest "Srbija protiv nasilja", 19. po redu održao se danas, umjesto u subotu, kako je to bilo prethodnih sedmica, a građani su nakon što su se okupili, otišli do TV Pink. Osim termina promijenjeno je i mjesto okupljanja, pa je početna tačka ovog protesta bila Vlada Srbije, javlja Direktno.rs.

Građani su se okuplili ispred zgrade Vlade Srbije u Nemanjinoj, odakle su krenuli ka zgradi televizije Pink, gdje su stigli nešto poslije 21:00 sat. Ispred ulaza u dvorište ove televizije nalazili su se pripadnici privatnog obezbjeđenja.

Protest je završen oko 21:35 sati.

Građani su skandirali "Željko lopove, Željko lopove", kao i "Gasi televiziju" vlasniku Pinka Željku Mitroviću, a bačeno je i nekoliko jaja na zgradu televizije, kao i toalet papir.

Jedan dio građana odabrao je da ne bude dio šetnje, već da ispred zgrade sačeka ostatak kolone.

"AV i Pink vrše mentalno nasilje", "Srećno u finalu" i "Ja sam krezub, ali neću da glasam za 'kompletnog idiota'", neki su od transparenata na večerašnjem skupu.

Građani su nosili i naslovne strane nedjeljnika "Vreme" i "NIN", na kojima je smijenjeni inspektor Slobodan Milenković koji je otkrio aferu Jovanjica.

Od zgrade Vlade Srbije krenuli su Ulicom kneza Miloša, potom su ušli u Bulevar kneza Aleksandra Karađorđevića da bi se protestna šetnja završila ispred Pinka, jednog od udarnih glasila aktuelnog režima.

Pojedini učesnici protesta donijeli su kartonske lutke voditelja TV Pink Jovane Jeremić i Predraga Sarape, ali i vlasnika ove televizije Željka Mitrovića u robijaškim odijelima.

Podsjetimo, zahtjevi su isti kao i prethodnih nedjelja. A to su smjene ministra unutrašnjih poslova Bratislava Gašića i direktora BIA Aleksandra Vulina, oduzimanje nacionalne frekvencije Pinku i Happyju, ukidanje rijaliti programa, smjene u REM i rukovodstvu RTS-a, kao i gašenje onih štampanih medija koji promovišu mržnju i nasilje.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...