U NEDJELJU SE BORI ZA 10.840 DOLARA I 75 BODOVA: Džumhur u finalu turnira u Istanbulu

Bh. teniser u polufinalnom duelu nadigrao je Nicka Hardta iz Dominikanske Republike rezultatom 2:0, po setovima 6:4, 6:3.

  • Sport

  • 09. Sep. 2023  

  • 0

Damir Džumhur izborio je finale Challengera u Istanbulu.

Bh. teniser u polufinalnom duelu nadigrao je Nicka Hardta iz Dominikanske Republike rezultatom 2:0, po setovima 6:4, 6:3.

Dvoboj je trajao sat i 22 minute.

Sarajlija će u finalu igrati protiv Lukasa Kleina, tenisera i Slovačke koji je treći nositelj turnira u Istanbulu, a 155. igrač ATP-liste.

Džumhur je znatno lakše stigao do finala nego do polufinala, s obzirom na to da se u jučerašnjem četvrtfinalnom duelu s Hrvatom Dinom Prizmićem poprilično namučio, slavio u tri seta i ostao na terenu više od tri sata.

Ukupni nagradni fond turnira u Istanbulu iznosi 80.000 dolara. Pobjednik će inkasirati 10.840 dolara i dobiti 75 ATP bodova, finalista 6.355 dolara i 50 bodova.

Finalni meč na programu je u nedjelju od devet sati.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...