ALMIR BEČAREVIĆ ODGOVORIO REDŽI LEMEZANU: "Moj dečko, iskorišten si od likova koji se skupljaju u restoranu 'Piano'"

Ti si ušao u poslaničke klupe kao kadar Naše stranke i nakon mjesec dana izašao iz tog kluba. Ja sam oduvijek bio SBiH i tu je razlika između tebe i mene.

  • Mini market

  • 09. Sep. 2023  

  • 0

Bukti okršaj između ministra komunalne privrede Kantona Sarajevo Almira Bečarevića i zastupnika u Skupštini KS Redže Lemezana, piše Politički.ba.

Na Lemezanov odgovor reagira ministar Bečarević i upućuje demanti koji prenosimo u cjelosti:

Poštovani gospodine Lemezan,

Kada sam imenovan na mjesto direktora BH-Gasa, imao si samo 9 godina. Ovo implicira da si imao vrlo dobar kapacitet mozga kada sve znaš iz tog perioda, a samo si znao pisati i čitati. Ti znaš i ko me imenovao, Ti znaš i za "nestašice" gasa, Ti znaš i o divljanju cijena, Ti znaš ko su mi šefovi (litvanci) i da skratim - DEČKO, TI SVE ZNAŠ.

Napredni dečko, to sve što si napisao je izmišljotina i brutalna laž, a kako sam čekao danima upravo ovakvo saopćenje, još prije par dana sam sve članove Vlade upoznao sa stvarnim činjenicama o kojima naglabaš.

Članovi Vlade su se čudili što sam ušao u zonu svog privatnog života jer određene stvari su već znali. Sada će im biti jasno zašto sam samoinicijativno ušao u ovu zonu.

Sada da samo jedan dio iz saopćenja demantujem, a ostalo ćeš, moj dečko, dokazivati na sudu, stavku po stavku.

Nikakva mene ženska osoba nije imenovala na mjesto direktora BH-Gasa pa ni Edina Ljubuškić, već tadašnji predsjednik NO BH-GAS Fahrudin Pilavdžić. Moj dečko, on je tada bio direktor Vodovoda i Kanalizacije Sarajevo.

Svoju tvrdnju da je moj mandat bio obilježen aferama i ozbiljnim optužbama, dokazivat ćeš na sudu, stavku po stavku. Deško moj, ja sam bio gotovo osam godina direktor i niti jedne afere nisam imao, a o optužbama ćemo da vidimo kod Kantonalnog tužilaštva.

Idemo dalje...

U FBIH, u to vrijeme, nikad nije bilo nestašice plina, moj dečko, tako da ćeš i ovo dokazivati na sudu. Ako misliš na tri dana kada nije bilo plina, tada si imao 14 godina i vjerovatno te nije interesovalo da analiziraš situaciju sa ukrajinskom krizom kada pola Evrope nije imalo gasa.

Što se tiče imovine i plaće, isto ćeš dokazivati na sudu, stavku po stavku, a posebno onaj dio da imam neprijavljene imovine, vrijednosti imovine i kako je stečena. Upamti, poziciju po poziciju na sudu, i neceš izaći iz sudnice dok ne dokažeš svoje tvrdnje.

Sada malo o Redži Lemezanu?

Jesi li ti onaj dečko što je kao vjećnik preko Tarika Jazića isposlovao prostor za svoju majku?

Jesi li ti iskoristio pisma radnika Terapijske zajednice kako bi smijenio tadašnjeg direktora i postavio Haseta Tirića na mjesto direktora, a onda ti on zaposlio oca?

Jesi li ti onaj dečko kome je mentor Hase Tirić, a u raspodjeli "nove" vlasti sada dobio mjesto direktora Sarajevogasa?

Vidiš, dečko, iskorišten si od likova koji se skupljaju u restoranu "Piano", odakle su dolazili računi u Sarajevogas kada je bio direktor g. Baković. Bakovića je postavio Marjanović, a ti kao "nezavisni" isposlovao da Marjanović skloni Bakovića i sjedne Tirić na mjesto direktora?

U "Pianu" sjede oni koji su bili podizvođači na gasovodu Zenica-Travnik koji nikad nije pušten u upotrebu. Gle čuda, otac vlasnika ili sam vlasnik "Piana" su ti podizvođači na gasovodu? Ako je to ta afera, i o njoj ćemo na sudu, dečko moj.

Sada o tvom mjestu zastupnika...

Ti si ušao u poslaničke klupe kao kadar Naše stranke i nakon mjesec dana izašao iz tog kluba. Ja sam oduvijek bio SBiH i tu je razlika između tebe i mene. Sada ti praviš većinu sa onima od kojih si pobjegao, a ja uzdignute glave stojim uz svoju SBiH. TOLIKO O KARAKTERIMA I MORALU.

Što se tiče čistoće, sindikata mog rada, imaš stranice vlade KS pa čitaj. I sa devet godina si znao čitati, ali ne znam jesi li znao rasuđivati, moj dečko. Sada te ta ista osobina krasi i, molim te, spremi se za sud jer što zaradiš u klupama, i van njih, ostavi na stranu, trebat će ti, VJERUJ! - zaključio je Bečarević u svom odgovoru.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...