OGLASIO SE KONAKOVIĆ O IMENOVANJU ISAKA: "Rusmir je magistar ekonomske struke, položio je i stručni ispit” (VIDEO)

Ovo, kao i sva druga imenovanja, je rezultat političkog dogovora stranaka na vlasti u FBiH (Trojka i HDZ).

  • Mini market

  • 09. Sep. 2023  09. Sep. 2023

  • 4

Ministar vanjskih poslova BiH i predsjednik NiP-a Elmedin Konaković za Klix.ba je prokomentarisao odluku Vlade FBiH da sin ministra policije Rame Isaka bude imenovan za direktora KPZ Zenica.

Ovo, kao i sva druga imenovanja, je rezultat političkog dogovora stranaka na vlasti u FBiH (Trojka i HDZ).

Na početku ćemo reći da predsjednik SDP-a i premijer FBiH Nermin Nikšić danima ne odgovara na pozive i poruke novinara portala Klix.ba na ovu temu, dok Edin Forto (Naša stranka) nije imao komentar na naše pitanje.

Ipak, lider Naroda i pravde Elmedin Konaković, kao jedan od lidera Trojke, je odgovorio na naša pitanja o tome kako je Rusmir Isak uopće postao kandidat za direktora zeničkog zatvora, na osnovu kojih kompetencija i kakva je ovo poruka vlasti svim građanima BiH, a posebno mladima.

U nastavku donosimo pitanja, ali i odgovore ministra vanjskih poslova za Klix.ba o temi koja je trenutno najaktuelnija na domaćoj političkoj sceni.

Na osnovu čega je postignut politički dogovor da se Rusmir Isak, sin ministra Rame Isaka, imenuje za direktora KPZ Zenica?

Postoji opšti politički dogovor na osnovu kojeg je formirana koalicija na nivou Federacije BiH.

Zastupnik Arnel Isak dio je te koalicije, a nakon formiranja stranke, sad je to Snaga naroda, novoformirani polički subjekt. U svim koalicijama oni koji participiraju preuzimaju odgovornost za imenovanja na određene pozicije. Ne postoje koalicije u kojim neko od partnera ne delegira svoje predstavnike na funkcije.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...