SVE ĆE TO NAROD VRATITI: Vlada Republike Srpske ponovo se zadužuje na Banjalučkoj berzi

Aukcija obveznica RS održat će se 25. septembra ove godine na Banjalučkoj berzi, saopćeno je iz Banjalučke berze.

  • Ekonomija

  • 11. Sep. 2023  11. Sep. 2023

  • 0

Bosanskohercegovački entitet Republika Srpska ide u novo zaduženje od 15 miliona maraka prodajom dugoročnih obveznica na Banjalučkoj berzi (BLSE).

U skladu sa odlukom Vlade RS, entitetsko Ministarstvo finansija objavilo je javni poziv zainteresiranim domaćim i stranim fizičkim i pravnim licima za upis i uplatu 63. emisije dugoročnih obveznica RS. U ponudi je 15 hiljada hartija od vrijednosti, nominalne vrijednosti po 1.000 maraka. Planirani iznos emisije je 15 miliona maraka.

Aukcija obveznica RS održat će se 25. septembra ove godine na Banjalučkoj berzi, saopćeno je iz Banjalučke berze.

U pozivu je navedeno da je rok dospjeća obveznica RS pet godina, odnosno do 27. septembra 2028. godine. Kamatna stopa je fiksna šest posto na godišnjoj razini glavnica se isplaćuje godišnje u pet jednakih rata, 20 posto nominalnog iznosa po isteku svake godine od dana registracije emisije. Kamata se obračunava na neotplaćeni dio glavnice i isplaćuje jednom godišnje po isteku svake godine od dana registracije emisije.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...