IZETBEGOVIĆ U MOSTARU: Izraženo nezadovoljstvo dosadašnjim radom aktuelne vlasti na državnom i federalnom nivou

Izetbegović je posebno naglasio potrebu zaustavljanja koncesija vezanih za izmjene Izbornog zakona Bosne i Hercegovine, državne imovine, Centralne izborne komisije i Ustavnog suda BiH.

  • Vijesti

  • 11. Sep. 2023  11. Sep. 2023

  • 0

Predsjednik SDA Bakir Izetbegović posjetio je danas Mostar, gdje se sastao sa predstavnicima Kantonalnog odbora SDA Hercegovačko-neretvanskog kantona.

Kako je saopćeno iz SDA, na sastanku je razgovarano o aktuelnoj političkoj situaciji u Bosni i Hercegovini, Federaciji BiH, Hercegovačko-neretvanskom kantonu i gradu Mostaru. 

Izraženo je nezadovoljstvo dosadašnjim radom aktuelne vlasti na državnom nivou i nivou Federacije BiH, a posebno jednostranim ustupcima tzv. stranaka "Trojke" po SNSD-u i HDZ-u o trošku države Bosne i Hercegovine i bošnjačkog naroda.

Posebna pažnja posvećena je definisanju pristupa SDA zaustavljanju daljnjih štetnih koncesija i aktivnosti koje ugrožavaju ustavni poredak Bosne i Hercegovine.

Izetbegović je posebno naglasio potrebu zaustavljanja koncesija vezanih za izmjene Izbornog zakona Bosne i Hercegovine, državne imovine, Centralne izborne komisije i Ustavnog suda BiH. Istakao je da sve buduće rasprave o izmjenama Ustava BiH i Izbornog zakona moraju biti zasnovane na presudama Evropskog suda za ljudska prava.

Uprava KO SDA HNK obavijestila je predsjednika Izetbegovića o aktivnostima vezanim za formiranje nove Vlade HNK i pripremama SDA za naredne lokalne izbore.

Tokom posjete organizovan je radni ručak sa članovima Kantonalnog odbora SDA HNK i Područnog odbora SDA Istočna Hercegovina, a predsjednik Izetbegović klanjao je podne namaz u Haža Memija džamiji u mostarskom naselju Cernica. 

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...