KAKO IDE, MAJSTORE: Toni Kukoč se nakon 36 godina popeo na vrh skijaške skakaonice na Igmanu

Legendarni hrvatski košarkaš došao je na lokaciju poznatu iz filma "250 stepenica" na kojoj se s mladom reprezentacijom Jugoslavije pripremao za Svjetsko prvenstvo u Bormiju 1987. godine.

  • Zabava

  • 13. Sep. 2023  13. Sep. 2023

  • 0

Nakon 36 godina Toni Kukoč (54) popeo se na vrh skijaške skakaonice na Igmanu.

Posjet Sarajevu u kojem ce večeras biti promoviran film o njemu, Toni je iskoristio za posjet lokaciji poznatoj iz filma "250 stepenica" na kojoj se pripremao s mladom reprezentacijom za juniorsko SP u Bormiju 1987. godine.

Vožnja prema lokaciji protekla je u osvježavanju uspomena, zaželio je Toni fotografiju hotela u kojem su živjeli, i odakle su trčali do podnožja skakaonice, da bi se zagrijali.

"Prvotna ideja bila je da trčimo do vrha, ali su na pola odustali jer bi ostali bez pola ekipe", kaže Kukoč.

"Nama je to tada bilo normalno, pripremali smo se po mjesec i pol dana, tri treninga na dan. Od 6,30 do 8 trčanje, poslije od 11 do 12.30 utezi i navečer od 18 do 19,30 košarkaški trening. Kasnije, kad bismo se vratili s planine u civilizaciju, samo smo igrali košarku.

Kad je stigao na lokaciju organizatori su predložili da se Toni ne penje, kako zbog devastirane rute tako i zbog kuka koji je nedavno opet promijenio. Ali, Toni se nije dao.

"Ovo se ne nipošto smije propustiti..."

I krenuo je.

(SB/Vijesti.ba) 

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...