NENAD STEVANDIĆ ODGOVORIO SCHMIDTU: "Laž, nije bilo postavljenih barikada"

Schmidt je gostujući u emisiji Pressing, koja će se emitovati večeras na N1 televiziji, rekao da su jučer bile postavljene barikade kako bi se spriječio njegov dolazak.

  • Politika

  • 13. Sep. 2023  

  • 2

Predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske (NSRS) Nenad Stevandić negirao je navode visokog predstavnika u BiH Christiana Schmidta da su bile postavljene barikade uoči njegove posjete Banjoj Luci.

"Ovo su nevjerovatne laži. Niti je bilo pripremljenih ni stavljenih barikada. Uostalom, u RS-u je sloboda kretanja za razliku od FBiH normalna stvar, a policija štiti sve građane i strance. Laži su posebno opasne kad su očigledne, jer su najave novih problema. Јedino ako su psihogeno opravdane, onda su manje opasne, ali ne i bezopasne", naveo je Stevandić, prenosi RTRS.

Schmidt je gostujući u emisiji Pressing, koja će se emitovati večeras na N1 televiziji, rekao da su jučer bile postavljene barikade kako bi se spriječio njegov dolazak.

"Bile su postavljene barikade da bi se spriječio moj dolazak. Zbog čega su bile zatvorene neke ulice? Muzički festival je tek u petak. Ili se danima za to spremaju ili su pokušali da spriječe moj dolazak?! Zamislite da se desio napad na mene ili da su mi zabranili ulazak u zgradu, i to pred kamerama, da me neko silom sprječava, da li bilo ko osim u Banjoj Luci vjeruje da bi se u Evropi neko radovao tome, možda bi se u Moskvi radovali. Imali biste situaciju koja bi izazvala krizne sastanke i ova zemlja bi bila dalje od Evrope. Ja sam mudro djelovao", rekao je Schmidt.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...