NERMIN BAŠIĆ PRED GOŠK: "Navijačima za rođendan želimo pokloniti pobjedu"

Meč dolazi nakon reprezentativne pauze. a najavio ga je trener Plavih Nermin Bašić na današnjoj press konferenciji.

  • Sport

  • 14. Sep. 2023  14. Sep. 2023

  • 0

Fudbaleri Željezničara u slavljeničkoj atmosferi će u okviru 7. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine na Grbavici ugostiti ekipu GOŠK-a iz Gabele.

Meč dolazi nakon reprezentativne pauze. a najavio ga je trener Plavih Nermin Bašić na današnjoj press konferenciji.

“Mislim da smo se dobro regenerirali, cilj je bio da je regeneriramo, da se vratimo svježiji, željni fudbala, dokazivanja. Iskoristili smo pauzu za dodatno spajanje tma. Puno ulažemo u tim, ne u individualce, da budemo svi kao jedan, da se puno družimo i van terena”, rekao je Bašić.

Ističe kako je pauza za njegov tim stigla u pravom trenu.

“Vratili smo se na fabričke postavke, da kažem, sa nekim mojim zamislima. Modeliramo našu igru, nije to na nivou na kojem želimo da budemo, ali radimo. Radili smo na posjedu, na kreativnosti, na alternativama koje želimo da vidimo. Prije svega da budemo hrabri, kao prije dva mjeseca, sa puno energije, žara, onako kako ja vidim želju.”, rekao je bašić, a potom dodao:

“Lijepa stvar je da su se svi igrači vratili, pa i Štilić, što me raduje. Abdul i Gasal, reprezentativci, danas će se priključiti treninzima nakon pauze. Sjajna je atmosfera. Dobili smo i novo pojačanje, dečko sa odličnim CV, dečko igra dvije pozicije, a meni je bitno uvijek da igrači mogu pokriti dvije pozicije. Nadam se da će se što prije prilagoditi i on nama i mi njemu. “

Ističe kako njegov tim ne očekuje nimalo lagan zadatak protiv tima iz Gabele.

“GOŠK je dobra ekipa. Ja imam dosta iskustva sa njima. To je jedan od rijetkih klubova koji je toliko ispadao iz Premijer lige i toliko ušao. Dosta klubova ispadne jednom, dvaput i ugasi se. Taj klub se stalno diže, prave infrastrukturu, ekipu i dižu se. Zaslužuju respekt kao klub. Igraju dvije formacije, vidjeli ste da protiv nas ekipe igraju sa pet nazad, dosta puta igraju na 16, te mrtve zone uz kontra napade. Dolaze na Grbavicu gdje nemaju opterećenje i žele da se predstave u najboljem svjetlu. Mi za te ekipe tražimo rješenje, alternative, igrače koji mogu riješiti takve utakmcie i mislim da smo na dobrom putu. Slavimo rođendan sa navijačima i želim da im poklonimo pobjedu i uveličamo taj veliki događaj.”, jasan je Bašić.

Medijima se obratio i prvotimac Haris Ovčina.

“I meni je zaparalo uši kada se kaže “mora”. Ja igračima ne kažem nikada da se mora. Mora se samo umrijeti. Ja kažem želim igrati dobar nogomet. Svaka od tih utakmica koju smo pobijedili kući donijela je svoje poteškoće. Nije to bio fudbal da kažeš razvalili smo, osim možda Borca gdje smo odigrali fenomenalno. Mogli su rezultati otići na drugu stranu. Ovo je specifična liga, ne postoji ekipa da kažeš da ćeš pobijediti unaprijed. Ne postoji. Vidjeli ste jučer. Na Grbavici je Želji moraš, svi oko tebe govore moraš, a druge ekipe dođu lagano ćemo odigrati, pa šta Bog da. Ti daš 120%, igraš lagano, a Željo se tuši u akcijama.”, rekao je Ovčina, a potom dodao:

“Želimo da pobijedimo, želimo igrati dobar fudbal Rekao sam da tabelu puno ne gledam i protiv GOŠK-a će prilika biti za to. Daleko da smo mi neki veliki favoriti protiv njih, treba to dokazati na terenu. Ja se nadam da ćemo ponoviti onu žar i strast iz Evrope. To i navijači žele. Da svi rade presing, da vidiš emociju, tu strast na terenu. To kada vidim, mogu i izgubiti, pružiti protivniku ruku i nema problema. Želim ponovo da vidim tu želju.”

Meč ovih timova igra se sutra od 18,30 sati.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...