CIJENA REGISTRACIJE VOZILA U FBiH ĆE BITI VEĆA ČAK DO 100 KM: Forto zatražio smjenu uprave nadležne agencije

Napomenuli su da je ovom odlukom registracija skuplja do 100 KM. Pojedine osiguravajuće kuće su već podigle cijene, a pojedine će tek u narednim danima.

  • Vijesti

  • 14. Sep. 2023  

  • 0

Registracija automobila u entitetu Federacija Bosna i Hercegovina je poskupila. Rast cijene će zavisiti u zavisnosti od jačine motora, a kretat će se i do 100 KM više u odnosu na dosadašnju cijenu.

S tim u vezi ministar komunikacija i prometa Bosne i Hercegovine Edin Forto (NS) zatražio je hitnu smjenu rukovodstva Agencije za nadzor osiguranja Federacije Bosne i Hercegovine zbog poskupljenja registracije vozila.

Kako su saopćili iz Ministarstva, Forto je zatražio smjenu po saznanju da je ova agencija poskupila registraciju izmjenom odluke o načinu utvrđivanja tarife premije i cjenovnika za osiguranje vlasnika vozila od odgovornosti za štetu uzrokovanu trećim licima.

Napomenuli su da je ovom odlukom registracija skuplja do 100 KM. Pojedine osiguravajuće kuće su već podigle cijene, a pojedine će tek u narednim danima.

Prema Fortinim riječima, neobično je da zagovarači jačanja države rade na svoju ruku i ovako bitne odluke donose bez konsultacija s državnim nivoom vlasti, posebno imajući u vidu da Ministarstvo komunikacija i prometa Bosne i Hercegovine uređuje dio ove oblasti.

Izjavio je da su razumljivi zabrinutost i opravdano negodovanje građana FBiH, saopćili su iz Ministarstva komunikacija i prometa Bosne i Hercegovine.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...