VUČIĆA U BRUXELLESU IZNERVIRAO ALBANSKI NOVINAR: "Nisam kreten koji se diči svojim neobrazovanjem"

Vučić je objavio da su pregovori sa premijerom Kosova Albinom Kurtijem neuspješni i da "Priština nije željela da napravi kompromis". On je dodao će se o svemu oglasiti Evropska unija, koja će, kako je najavio, iznijeti više detalja.

  • Regija

  • 14. Sep. 2023  

  • 4

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić saopštio je da su razgovori sa Albinom Kurtijem, premijerom Kosova, okončani neuspješno, a tokom obraćanja medijima došao je u sukob sa albanskim novinarom kom je poručio da "nije kreten koji se diči nedovoljnim obrazovanjem", prenosi Nova.rs.

"Vama da kažem, ja sam srećan što sam takva zvezda u Prištini, računajte da ću uvek da vam odgovaram na svako pitanje. Nažalost, moje obrazovanje nije na tom nivou da govorim albanski. Propust mojih roditelja u mom obrazovanju, verovatno i moj. Sada učim više stranih jezika odjednom, svakog dana gotovo. Albanski nije među tim. Kad budem imao vremena, ja nisam kreten koji se diči svojim nedovoljnim obrazovanjem. Naprotiv, voleo bih da znam svaki jezik“, rekao je Vučić obraćajući se albanskom novinaru tokom obraćanja medijima u Briselu.

Vučić je objavio da su pregovori sa premijerom Kosova Albinom Kurtijem neuspješni i da "Priština nije željela da napravi kompromis". On je dodao će se o svemu oglasiti Evropska unija, koja će, kako je najavio, iznijeti više detalja.

"Imali smo razgovore i mislim da su oni neuspešno završeni u smislu pronalaženja jasnog puta ka normalizaciji odnosa. Svi imaju svoje predloge. Mi smo prihvatili kompromisni predlog EU, Kurti nije hteo, pa je sastanak okončan. Bilo je mnogo neprijatnih stvari, ali logično – svi se bore za svoje. Jasno je da Kurti prosto izbegava da formira ZSO. Srbija ne beži od svojih obaveza, ali smo rekli kakav je hodogram i kako stvari moraju da se odvijaju. Tako njihov predlog, uprkos tome što nije lak za nas, mi smo prihvatili, Kurti je odbio i tako je završeno sve. Mislim da ćete uskoro dobiti potvrdu i od zvaničnika EU“, rekao je Vučić.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...