OBAVEZNO ISPROBAJTE: Sačuvajte džemove, ajvar i druge namaze od kvarenja uz jedan mali trik

Nakon što otvorite teglicu džema, prilikom vraćanja u frižider okrenite je naopako.

  • Gastro

  • 14. Sep. 2023  14. Sep. 2023

  • 0

Zaista je frustrirajuće kad vas u teglici džema dočeka neugodno iznenađenje: zelenkasti sloj pahuljaste plijesni.

Umjesto da ga namažete na komad kruha ili palačinku, bit ćete ga prisiljeni baciti u smeće,  ili nekako pokušati spasiti.

Stvar je još gora ako je riječ o džemu koji ste sami pripremili - zbog ove neugodne pojave propast će vam sav trud. Da vam se to više ne bi događalo, pribjegnite malom triku.

Nakon što otvorite teglicu džema, prilikom vraćanja u frižider okrenite je naopako. Na taj način će površina džema koja je došla u kontakt sa zrakom, kašikom, nestašnim prstima i svim ostalim stvarima koje sadržaj teglice mogu dovesti u dodir s mikrobima koji će ga kontaminirati ostati pritisnuta uz poklopac, što će smanjiti mogućnost razmnožavanja bakterija i gljivica, prenosi N1.

Rješenje je jednostavno i učinkovito, a osim na džem primjenjivo je na ajvar i slične namaze. Isprobajte.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...