REAKCIJA EDINA RAMIĆA: "Prisustvo HDZ-ovog Pranjića sastanku u Banjoj Luci nije ništa drugo nego Čovićev prst u oko visokom predstavniku"

Dodao je da o tome kako HDZ tretira visokog predstavnika dovoljno govori i činjenica da je Pranjić samo dan ranije odbio sastanak sa Schmidtom.

  • Politika

  • 14. Sep. 2023  14. Sep. 2023

  • 3

Nakon što mu je izmjenama Ustava FBiH zacementirao poziciju u vlasti, predsjednik HDZ-a BiH Dragan Čović se "zahvalio" visokom predstavniku Christianu Schmidtu tako što je poslao zvaničnika svoje stranke na sastanak na kojem se rušio visoki predstavnik, izjavio je Edin Ramić, potpredsjednik SDA i zatupnik SDA u Zastupničkom domu Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine.

"Prisustvo HDZ-ovog potpredsjednika entiteta RS Davora Pranjića sastanku kojeg je jučer u Banjoj Luci sazvao predsjednik entiteta RS Milorad Dodik, a na kojem je zaključeno da se RS mora braniti od "napada nelegitimnog Schmidta", nije ništa drugo nego Čovićev prst u oko visokom predstavniku, ali i onim stranim ambasadama koje stoje iza Schmidta i njegovih posljednjih intervencija na Ustav FBiH", naveo je Ramić.

Dodao je da o tome kako HDZ tretira visokog predstavnika dovoljno govori i činjenica da je Pranjić samo dan ranije odbio sastanak sa Schmidtom.

"Ovakav razvoj situacije pokazuje da je Schmidt nametanjem izmjena koje pogoduju HDZ-u BiH i jednodnevnom suspenzijom Ustava FBiH na štetu bošnjačkog naroda zapravo ojačao one snage koje podrivaju poziciju visokog predstavnika, a eliminisao one koji su bili ključna podrška u čuvanju ustavnopravnog poretka Bosne i Hercegovine i provedbi svih reformi u kojima je učestvovao i Ured visokog predstavnika", zaključio je Ramić.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...