MILORAD DODIK OTPUTOVAO U SRBIJU: Vlade bh. entiteta Republike Srpske i Republike Srbije odlučile su da...

Praznik je ustanovljen 2020. godine, kao sjećanje na dan proboja Solunskog fronta u Prvom svjetskom ratu.

  • Politika

  • 15. Sep. 2023  

  • 13

Republika Srpska i Srbija slave 15. septembar - "Dan srpskog jedinstva, slobode i nacionalne zastave". Centralna manifestacija obilježavanja je u Nišu, kojoj će prisustvovati predsjednici Bh. entiteta Republika Srpska Milorad Dodik i predsjednik Srbije Aleksandar Vučić.

Na proslavi će biti i brojni zvaničnici RS-a i Srbije koji su pozvali srpski narod, gdje god da živi, da na svojim kućama istaknu narodnu zastavu - "trobojku".

Vlade bh. entiteta Republike Srpske i Republike Srbije odlučile su da Dan srpskog jedinstva, slobode i nacionalne zastave, zajednički praznuju.

Praznik je ustanovljen 2020. godine, kao sjećanje na dan proboja Solunskog fronta u Prvom svjetskom ratu.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 13

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...