NEBOJŠA VUKANOVIĆ OPLEO PO SCHMIDTU: "OHR igra igru spašavanja svog 'Mandžurijskog kandidata' Milorada Dodika i vodi podmuklu kampanju u njegovu korist“ (VIDEO)

Reagujući na izjavu Schmidta koji tvrdi da su "pojedini lideri opozicije tražili da smijeni predsjednika RS-a i lidera SNSD, Milorada Dodika", Vukanović kaže da je riječ o gnusnoj laži.

  • Politika

  • 15. Sep. 2023  15. Sep. 2023

  • 0

Predsjednik liste „Za pravdu i red“ i narodni poslanik Nebojša Vukanović poručio je danas da nikada u životu nije sreo Christian Schmidta, kojeg institucije RS-a ne priznaju za visokog predstavnika, niti je sa njim razgovarao na bilo koju temu, pa ni onu o smjeni Milorada Dodika.

Reagujući na izjavu Schmidta koji tvrdi da su "pojedini lideri opozicije tražili da smijeni predsjednika RS i lidera SNSD, Milorada Dodika, Vukanović kaže da je riječ o gnusnoj laži.

On ističe da „je sada svima jasno da prvi čovjek OHR igra igru spašavanja svog “Mandžurijskog kandidata Milorada Dodika i da vodi podmuklu kampanju u njegovu korist“.

"Sada se jasno vidi kakva je uloga međunarodne zajednice i stranaca, mešatara koji žele da ostanemo njihova siromašna kolonija. Ispao je kreten i kukavica debaklom u Banjaluci, jer nije uspio da istjera kapric, pa sada pokazuje svoje pravo lice, podmuklo i zlo", kaže Vukanović.

On je Schmidta nazvao „podmuklim i zlim švabom“, te pozvao Schmidta da izađe u javnost i kaže ko je, kada i šta od njega tražio.

"Taj ko je to tražio od tebe nema šta da traži sa nama", rekao je Vukanović, i podsjetio na smjene kadrova SDS u prošlosti od strane visokih predstavnika, navodeći da je to rađeno u korist Dodika.

"Takođe treba da odgovori koliko je miliona evra, preko posrednika, uzeo od Dodika posle izbora kako bi zataškao i amnestirao izbornu krađu i ostavio ga na vlasti, i da li je novac preuzeo prilikom posjete Srbiji prošle godine – tvrdi Vukanović. On pita da li Schmidt zbog toga ne smije da odgovori na Dodikove uvrede.

Vukanović kaže da Schmidt pokušava nanijeti štetu Dodikovim političkim protivnicima, iznoseći "laži, navlačeći ih u klopku, i nabacujući uporno loptice režimu, čiji su mediji spremno dočekali novo nabacivanje loptice kako bi poveli lažnu kampanju protiv opozicije".

"Čudno je kako režimski mediji sada vjeruju i citiraju paušalne izjave Schmidta, a nisu mu vjerovali kad je govorio kako ga je Dodik pozivao na rakiju i sastanak, i druge detalje kojima je otkrivao pravo lice uzurpatora", poručio je Vukanović.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...