TAKMIČENJE U LEŽANJU UŠLO U 29. DAN: "Veliko iznenađenje bi mogao napraviti momak iz Kruševca" (FOTO)

"To je jako psihološko takmičenje, a učesnici su zanimljive ličnosti. Super su ekipa i tu će ostati neka prijateljstva“, kaže organizator za N1.

  • Zabava

  • 15. Sep. 2023  15. Sep. 2023

  • 0

U etno-selu Brezna kod Plužina, pet takmičara i takmičarki bori se za prvo mjesto u takmičenju u izležavanju, a među njima je mladi Kruševljanin koji je favorit.

Prema riječima organizatora Miće Blagojevića, takmičari su dobro i vrijeme provode družeći se.

"To je jako psihološko takmičenje, a učesnici su zanimljive ličnosti. Super su ekipa i tu će ostati neka prijateljstva“, kaže organizator za N1.

On ističe da takmičari koji su učestvovali preporučuju da svako treba bar jedan dan da leži, da se ne pomjera, da ostane sam sa sobom i razmisli o životu.

Takmičenje u izležavanju ušlo je u 29 dan, a ogranizator kaže da su svi iznenađeni time jer je prethodni rekord bio pet dana.

„Takmičenje u izležavanju je uživanje i nema teških pravila. To je neka vrsta preporoda“, kaže Mića Blagojević.

Može biti da je razlog pravilo koje je uvedeno prije par godina da se svakih osam sati može otići u toalet na 10 minuta. Ranjih godina to nije postojalo, ali je bilo opasno po zdravlje takmičara.

Ovo je 12. godina kako se takmičenje ogranizuje, a Crna Gora postala je poznata po njemu u svijetu.

Mnogi takmičari su odustali zbog obaveza, a preostalih pet među kojima su tri žene i dva muškarca istrajavaju u borbi za najboljeg/najbolju u izležavanju.

"Jedan od favorita je momak iz Kruševca. To bi bilo možda i apsurdno da pobijedi, da uzme titulu koja je do sada pripadala Crnogorcima“, kaže kroz smijeh organizator.

Prva nagrada je novčana i iznosi 1.000 eura.

Ove godine 21 takmičar učestvovao je u borbi za najboljeg.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...