JAKIROVIĆ ZADOVOLJAN: Dinamo potvrdio veliki potpis, predstavljena i legenda kluba

Potpisao je novi ugovor do 2025. godine. Petković, 28-godišnji napadač za kojeg je Dinamo prije desetak dana odbio ponudu Trabzonspora od oko četiri miliona eura, u novom ugovoru ima klauzulu od 2.5 miliona eura, ali se ona može aktivirati tek sljedećeg ljeta.

  • Sport

  • 15. Sep. 2023  

  • 0

Bruno Petković koji se ovog ljeta povezivao s odlaskom u turski Trabzonspor, ostaje u Dinamu, a ovo su sjajne vijesti za bh. stručnjaka Sergeja Jakirovića.

Potpisao je novi ugovor do 2025. godine. Petković, 28-godišnji napadač za kojeg je Dinamo prije desetak dana odbio ponudu Trabzonspora od oko četiri miliona eura, u novom ugovoru ima klauzulu od 2.5 miliona eura, ali se ona može aktivirati tek sljedećeg ljeta.

“Postojala je opcija da idem u Trabzonspor kod bivšeg trenera Nenada Bjelice, ali sam bio jako potreban Dinamu i transfer se nije ostvario. Zahvalio bih se Bjelici na interesu, no Dinamo me više trebao i mislim da sam donio pravu odluku”, rekao je Petković na press konferenciji uoči utakmice sa Slavenom.

Ove sezone je zabio četiri gola i upisao pet asistencija, a nakon odlaska Dominika Livakovića postao je kapiten Dinama. Bio je i prvi napadač Hrvatske na nedavnim utakmicama protiv Latvije i Armenije. Petković je u Dinamo stigao za milion eura iz Bologne prije pet godina. Dosad je odigrao 218 utakmica i zabio 68 golova uz 52 asistencije.

Njegov odlazak, odnosno ostanak bio je glavna tema u Dinamu u ljetnom prijelaznom roku. Turski mediji stalno su pisali o interesu tamošnjih klubova za njega, a po dolasku Dinama na pripreme u Brdo kraj Kranja gdje se pripremao Trabzonspor te priče su se dodatno zakuhale.

Trabzon je Dinamu ponudio četiri miliona eura plus bonuse, ali tek pred kraj ljetnog prijelaznog roka kad Dinamo više nije imao nikakve opcije da mu nađe zamjenu. Na Petkovićev ostanak jako je utjecala i odluka Arijana Ademija da se vrati u Dinamo.

“Naravno da smo bili u kontaktu i pričali o Dinamu. Svatko ima neki svoj put i sam donosi svoje odluke, ali sigurno da nam je draže da smo ponovno zajedno”, rekao je Ademi na press konferenciji, a Petković je dodao:

“Da je Ademi otišao u Real, ja bih otišao za njim!” – prenosi Index.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...