ZLOGLASNI ČEČENSKI VOĐA: Nakon glasina da je u komi, pojavila se snimka Ramzana Kadirova...

Ovo nije prvi put da se pojavljuju glasine o zdravstvenom stanju čečenskog vođe. U martu ove godine spominjalo se trovanje i bolest bubrega.

  • Svijet

  • 16. Sep. 2023  16. Sep. 2023

  • 1

Umar Daudov, pomoćnik zloglasnog čečenskog vođe Ramzana Kadirova, objavio je na društvenim mrežama video koji prikazuje Kadirova tokom večernje šetnje u jeku glasina o njegovoj navodnoj teškoj bolesti, javlja ruska državna novinska agencija RIA.

"Večernja šetnja bila je odličan završetak večere s porodicom. Iskoristite ove sretne trenutke, prijatelji. Nađite vremena i posvetite više pažnje svojoj porodici. Odmorite se od gužve i ugodite sebi i njima", stoji u opisu videa na Instagramu Kadirovljevog pomoćnika.

Podsjetimo, jučer su se pojavile glasine da je Kadirov ozbiljno bolestan. Glasnogovornik ukrajinske obavještajne službe Andrij Jusov je izjavio kako je Kadirov u komi nakon što mu se zdravstveno stanje pogoršalo. "Možemo potvrditi da je on imao još jedno ozbiljno pogoršanje i da je u kritičnom stanju posljednjih nekoliko dana", rekao je.

"Informacija je potvrđena iz različitih izvora u liječničkim i političkim krugovima. Ne radi se o ozljedama. Ostale detalje treba dodatno razjasniti. Dugo je bolestan, a riječ je o sistemskim zdravstvenim problemima", dodao je. Ovo nije prvi put da se pojavljuju glasine o zdravstvenom stanju čečenskog vođe. U martu ove godine spominjalo se trovanje i bolest bubrega.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...