DAMIR DŽUMHUR PODBACIO: Njemačka na korak do trijumfa u Mostaru

Već na početku meča bilo je jasno kako će Džumhur imati težak zadatak.

  • Sport

  • 16. Sep. 2023  

  • 0

U drugom meču današnjeg dana reprezentacije BiH zabilježila je drugi poraz. Bolji od Damira Džumhura bio je Yannic Hanfmann sa 2:0 u setovima. Bilo je 6:2, 6:1 za njemačkog tenisera.

Već na početku meča bilo je jasno kako će Džumhur imati težak zadatak.

Bh. teniser je izgubio svoj servis odmah na startu, potom je Hanfmann potvrdio break, a onda do kraja uzeo još dva breaka te poveo sa 5:1. Na kraju je njemački teniser slavio sa 6:2.

U drugom setu viđena je identična situacija. Hanfmann je brzo stigao do 4:0, a Džumhur nije mogao pronaći ritam koji bi ga vratio u meč. Na kraju težak poraz za najbooljeg bh. tenisera.

Njemačka nakon prvog dana vodi sa 2:0 i potrebna joj je još jedna pobjeda do ukupnog trijumf,a a sutra je na programu meč doubleova.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...