ODRŽIVA MOBILNOST U GLAVNOM GRADU BiH: Benjamina Karić daje 100 KM Sarajlijama za kupovinu bicikla

Ova inicijativa subvencioniranja kupovine bicikala samo je jedna od mnogih aktivnosti koje Grad Sarajevo organizira u okviru obilježavanja Evropske sedmice mobilnosti.

  • Društvo

  • 16. Sep. 2023  

  • 0

Gradonačelnica Grada Sarajeva Benjamina Karić objavila inicijativu koja će oduševiti sve ljubitelje biciklizma i potaknuti održivu mobilnost u ovom gradu.

U nastojanju da promovira biciklizam kao održiv način mobilnosti, Grad Sarajevo će subvencionirati kupovinu bicikala za svoje građane.

U suradnji s društveno odgovornom kompanijom Intesa Sanpaolo Banka BiH, Grad Sarajevo će dodijeliti 73 vaučera, svaki u iznosu od 100 KM, koje građani mogu iskoristiti za kupovinu bicikla u MBike Shopu.

Prijaviti se za ovu inicijativu mogu punoljetni građani koji imaju prebivalište na području četiri gradske općine klikom OVDJE.

"S ciljem promocije biciklizma kao održivog načina mobilnosti, želimo olakšati našim građanima nabavku bicikla kroz subvencioniranje njihove kupovine", kazala je Karić.

Ova inicijativa subvencioniranja kupovine bicikala samo je jedna od mnogih aktivnosti koje Grad Sarajevo organizira u okviru obilježavanja Evropske sedmice mobilnosti.

Ovim potezom Grad Sarajevo želi potaknuti održivu mobilnost i promovirati biciklizam kao ekološki prihvatljivu alternativu za putovanje po gradu.

Građani koji su zainteresirani za ovu inicijativu mogu se prijaviti putem navedenog linka do petka, 22. septembra do 13 sati. Ovo je izvrsna prilika za građane da podrže održivu mobilnost i pridonose očuvanju okoliša kroz vožnju bicikla.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...