NEVJEROVATAN ISTUP SINA MOĆNOG HDZ-ovca: „Nisam znao da je ustaška zastava zabranjena, kupio sam je...“

Unatoč teškim kvalifikacijama kaznenih djela, sudac istrage ih je odmah pustio da se brane sa slobode. Kazneni postupak protiv njih još traje.

  • Regija

  • 17. Sep. 2023  

  • 4

Dino Sušec, mladić iz Zamlake kraj Varaždina, koji je osuđen na 20 dana zatvora jer je razvio ustašku zastavu na Rujevici, na kvalifikacijskoj utakmici između Hrvatske i Latvije, progovorio je za Danas.hr.

Poručuje da prijatelji i on nisu znali da je zastava zabranjena. “Došli smo na stadion i pitali zaštitara možemo li unijeti ovu zastavu”, misleći na to da ima prvo bijelo polje. I dodaje “pitali smo trebamo li je razviti, ali nije to tražio”.

Pa nastavlja “ovo nije bila sabotaža, odlučili smo nakon posla otići na utakmicu. Zastava je moja, kupio sam je prije par godina na internetu”.

Dino Sušec kaže i da ulaznice za utakmicu nisu imali, no kako je utakmica već počela, zaštitar ih je pustio unutra. Kaže i da su se drugi fotografirali s njihovom zastavom, ali i da je bilo drugih spornih zastava na stadionu.

“Nisam ustaša, žalim zbog ovog što se dogodilo”, dodaje Dino. Na pitanje što kaže da će HNS njega i drugu dvojicu prijatelja tužiti ako UEF-a zabrani gledatelje na idućoj utakmici u Osijeku, sliježe ramenima.

HDZ-ovac i sin u ožujku pretukli policajce

Podsjetimo, Dino Sušec sin je moćnog HDZ-ovca Ivana Sušeca iz Zamlake kod Varaždina. Riječ je o poduzetničkoj obitelji, a otac je član Općinskog vijeća Trnovca Bartolovečkog te predsjednik kluba vijećnika HDZ-a. U martu ove godine izbio je veliki skandal nakon što su otac i sin uhapšeni jer su pretukli policajce, objavila je Danica prije dva dana.

Sutkinja je tada oca, sina i trećeg napadača odmah pustila na slobodu unatoč napadu na policajce koji su ozlijeđeni. Tučnjava je izbila u ugostiteljskom objektu u Ludbreškoj ulici u Trnovcu. Nakon što je pozvana policija, trojac je odmah napao i njih.

"Kad su trojica napadača srušila jednog od policajaca na tlo te ga počeli gušiti, drugi je policijski službenik radi visokog intenziteta i dinamike napada, zbog odbijanja napada spomenute trojice na drugog policijskog službenika, u krajnjoj nuždi, ispalio upozoravajući hitac iz službenog vatrenog oružja u zrak.

Kako su u međuvremenu na mjesto događaja pristigli i drugi policijski službenici u pomoć, napadači su uz uporabu sredstava tjelesne snage i sredstava za vezivanje savladani te je uspostavljeno povoljno stanje javnog reda i mira.

Napadnutoj dvojici policijskih službenika je zbog zadobivenih ozljeda pružena medicinska pomoć te je utvrđeno da su uslijed udaraca zadobili ozlijede po glavi, nosu, zubima i po tijelu. Njihove su ozlijede okvalificirane kao lake.

Medicinska je pomoć pružena i trojici napadača te je utvrđeno da isti prilikom uporabe sredstava prisile nisu zadobili nikakve ozljede. Sva trojica napadača su uhićena te je u tijeku kriminalističko istraživanje za kaznena djela Prisila prema službenoj osobi i Napad na službenu osobu", rekli su tada u policiji.

Unatoč teškim kvalifikacijama kaznenih djela, sudac istrage ih je odmah pustio da se brane sa slobode. Kazneni postupak protiv njih još traje.

Bivši šef ličkog HDZ-a i šef HNS-a: Sve je namješteno, podvaljuju nam

Zanimljivo, prije dva dana je predsjednik Hrvatskog nogometnog saveza i bivši šef ličkog HDZ-a Marijan Kustić na konferenciji za medije rekao da im ovo neko podvaljuje. Spominjao je da to nije slučajno.

"To je po meni sve bilo namješteno jer kako drugačije objasniti da se pojavi jedna zastava među stotinama zastava i baš ta se uslika i baš to se u tim momentima pojavi i netko ju uslika", rekao je Kustić jučer.

"Mi smo protiv bilo kakve diskriminacije, tri navijača koja su objesila zastavu su nas osramotila. Slažem se s izbornikom Dalićem da je to namješteno. Ne znam tko stoji iza toga, ali to nije slučajno da se četiri ili pet puta istakne ta zastava baš da se vidi za predstavnika FARE-a i da vidi ustaški znak na 60-70 metara. Nije to slučajno, neka tijela rade svoj posao", nastavio je.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...