JEDAN USTAO - SVI USTAŠE: Europska komisija se izvinila zbog objavljivanja pogrešne hrvatske zastave...

Riječ je o dokumentu u kojem Evropska komisija ocjenjuje hrvatski nacrt ažuriranih Nacionalnih energetskih i klimatskih planova (NECP).

  • Regija

  • 21. Dec. 2023  

  • 1

Europska komisija se izvinila zbog toga što je prije dva dana "nenamjernom greškom" objavlia dokument uz hrvatsku zastavu s ustaškom verzijom grba koji počinje bijelim poljem i bez krune.

Takva verzija grba je korištena 1930-ih i 1940-ih godina.

Uočivši grešku, Evropska komisija je uklonila link ka spornoj objavi i objavila izvinjenje. Izvinjenje građanima, nacionalnim tijelima i medijima zbog nenamjerne greške u opremanju dokumenta o energetskom i klimatskom planu amblemom koji nije državna zastava Hrvatske, objavila je na Twitteru Evropska komisija u Hrvatskoj.

Riječ je o dokumentu u kojem Evropska komisija ocjenjuje hrvatski nacrt ažuriranih Nacionalnih energetskih i klimatskih planova (NECP).

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...