SJAJNI REZULTATI SARAJEVSKOG AERODROMA: Do kraja godine mogao bi biti oboren rekord po broju putnika u jednoj godini

Turkish Airlines je najveći avioprijevoznik, a slijede ga Austrian Airlines i Pegasus. Pegasus je niskobudžetna turska avio-kompanija.

  • Ekonomija

  • 17. Sep. 2023  

  • 0

Sarajevski aerodrom dočekao je milionitog putnika u godini, postigavši tu prekretnicu tek četvrti put u svojoj historiji. 

U periodu od 1. januara do 12. septembra 2023. godine kroz Međunarodni aerodrom Sarajevo prošlo je 1.000.373 putnika, što otvara mogućnost da do kraja 2023. godine bude oboren rekord po broju putnika u jednoj godini. 

Podsjećamo, najveći promet ikada Međunarodni aerodrom Sarajevo imao je prošle godine kada je opsluženo je 1.377.348  putnika, što je za čak 20 posto više u odnosu na referentnu 2019. godinu kada je opsluženo 1.143.680 putnika.

Do ovih rezultata sarajevski aerodrom došao je uprkos tome što je Wizz Air zatvorio svoju bazu na aerodromu u novembru 2022., što je rezultiralo padom broja putnika tokom većeg dijela ovogodišnje ljetne sezone. 

"Ovo je jasan pokazatelj da smo uz veliki trud uspjeli u velikoj mjeri održati obim putnika iz prethodne godine. Posvećeni smo održavanju našeg uspješnog poslovanja i postizanju dobrih poslovnih rezultata", navodi se u saopćenju aerodroma. 

Prošle godine je Wizz Air imao najdostupniji kapacitet na sarajevskom aerodromu sa 465.444 sjedišta na tržištu (bez Wizz Air Abu Dhabija).

Turkish Airlines je najveći avioprijevoznik, a slijede ga Austrian Airlines i Pegasus. Pegasus je niskobudžetna turska avio-kompanija.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...