MILORAD DODIK ZAKUKAO: "Nama u Republici Srpskoj žele da uskrate nacionalni identitet, a Srbiji da otmu Kosovo"

"Na sastanku smo izrazili jedinstvo i sposobnost RS da brani svoj integritet i ustavnu poziciju u Bosni i Hercegovini“, rekao je Dodik.

  • Politika

  • 17. Sep. 2023  

  • 1

Predsjednik bh. entiteta RS Milorad Dodik poručio je da srpski narod želi da živi u miru sa drugima jer je mir danas potreba svima.

"Isto tako Srbi ne smiju da se odreknu sebe. Ovladali smo svojom sadašnjošću i svjesni smo svoje prošlosti, imamo budućnost kao narod“, naveo je predsjednik RS Milorad Dodik u objavi na svom Instagram nalogu.

Dodik je objavio retrospektivu sedmice koju ispraćamo pa je tako podsjetio da je na obilježavanju Dana srpskog jedinstva naglasio da znamo da i danas postoje oni koji "nama u RS žele da uskrate nacionalni identitet, a Srbiji da otmu Kosovo“.

Predsjednik RS podsjetio je da tokom sedmice imao sastanak sa predstavnicima institucija RS, liderima stranaka i predstavnicima zajedničkih institucija.

"Na sastanku smo izrazili jedinstvo i sposobnost RS da brani svoj integritet i ustavnu poziciju u Bosni i Hercegovini“, rekao je Dodik.

Također, predsjednik RS koji je i lider SNSD-a, prisustvovao je ove sedmice na sjednici Izvršnog komiteta.

"Na sjednici je izražen stav SNSD-a da je situacija u RS stabilna, da je ekonomsko i političko stanje dobro i da vladajuća koalicija funkcioniše u skladu sa dogovorom“, poručio je Dodik.

Takođe, predsjednik RS sastao se i sa udruženjem porodica zarobljenih, poginulih boraca i nestalih civila RS, te se sastao sa delegacijom Saveza sindikata RS.

Predsjednik RS Milorad Dodik prošle nedjelje oprobao se u košarci te je uzeo učešće na jednoj od utakmica u okviru turnira koji je organizovan povodom jubilarnih pedeset godina Košarkaškog kluba Igokea.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...