DODIKOV SAVJETNIK OČAJAN: „Tako se ne ponašaju "visoki predstavnici", već bjegunci od zakona…“

-I za kraj, fotografiju iz Banjaluke je objavio tek kad je napustio Republiku Srpsku, čime je još jednom potvrdio ono što svi znaju. Granica postoji, poručio je Kovačević.

  • Mini market

  • 18. Sep. 2023  

  • 3

-Njemački državljanin Christian Schmidt je došao u Banjaluku i Republiku Srpsku u nedjelju i, kako mediji pišu, krijući se, bez najave i bez vozila pratnje, kazao je Radovan Kovačević, savjetnik predsjednika bh. entiteta Republika Srpska Milorada Dodika.

- Tako se ne ponašaju "visoki predstavnici", već bjegunci od zakona i oni koji se kriju od policije. A jadan Schmidt uporno pokušava pobjeći od onoga što piše u Dejtonskom sporazumu i u Aneksu 10, napisao je Kovačević na društvenoj mreži X.

-Ali uzalud, bez relevantne rezolucije Savjeta bezbjednosti UN ne može biti visoki predstavnik. U institucijama Srpske za njega mjesta nema, a da li će nastaviti pokušavati dogovarati sastanke po kafanama i budžacima, to je već njegov lični izbor. Koliko tačno nisko je "visoki" spreman ići. I za kraj, fotografiju iz Banjaluke je objavio tek kad je napustio Republiku Srpsku, čime je još jednom potvrdio ono što svi znaju. Granica postoji, poručio je Kovačević.

Podsjetimo, visoki predstavnik u Bosni i Hercegovini Christian Schmidt se jučer u Banjoj Luci sastao sa biskupom Franjom Komaricom.

Razgovarali su o pravnim i političkim pitanjima u vezi sa projektom širenja kapaciteta Kuće susreta i Evropskog centra za mir i suradnju "Marija Zvijezda" koji uskoro slavi treću godišnjicu. 

"Složili su se oko hitne potrebe za brigom o mlađoj generaciji u BiH. To su Evropljani u Evropi, posvećeni zajedničkim evropskim vrijednostima tolerancije, poštovanja i iskrene suradnje, ne jednoumlju," rekao je Schmidt te naglasio da on podjednako radi za sve građane Bosne i Hercegovine.

Posjeta Schmidta Banja Luci dolazi nakon brojnih izjava Milorada Dodika da on tamo nije dobrodošao te da bi mu sigurnost bila ugrožena.

(SB)

Komentari - Ukupno 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...