PANIKA U KASNIM VEČERNJIM SATIMA: Dron duži od tri metra, s eksplozivom, sletio u bugarsko ljetovalište

Turističko mjesto Tjulenovo nalazi se 70 kilometara od rumunske granice.

  • Evropa

  • 18. Sep. 2023  18. Sep. 2023

  • 0

Bugarsko ministarstvo odbrane saopćilo je danas da je poslalo posebnu jedinicu da pregleda i deaktivira dron s eksplozivom koji je u nedjelju navečer sletio u crnomorski grad Tjulenovo.

"Sinoć oko 21:30 stigla je dojava na 112, malo poslije 22 sata područje je ogradila policija uz zabranu pristupa ljudima i korištenja terasa ugostiteljskih objekata", rekao je Marian Zečev, gradonačelnik Šable, općine u čijem je sastavu Tjulenovo.

Dodao je da je bespilotna letjelica pronađena na stijenama pored usidrenih brodova u tom mjestu.

Nakon inspekcije tim će odlučiti kako će se riješiti drona, navodi se u saopćenju Ministarstva odbrane i dodaje da je tim poslan na zahtjev regionalne vlasti.

Turističko mjesto Tjulenovo nalazi se 70 kilometara od rumunske granice. Bugarski mediji izvijestili su da je dron s eksplozivom sletio kasno u nedjelju navečer.

Mrežna stranica Nova.bg izvijestila je citirajući svjedoke da je dron bio dugačak između 3 i 3.5 metara.

Navodi se i da je imao spremnik s eksplozivom. 

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...