BRITANCI ODUŠEVLJENI NEUMOM: Preporučuju posjetu ovom našem gradu na moru i ističu ga kao odličnu bazu za...

Neum, jedini bosanskohercegovački grad na obali Jadranskog mora, privlači sve veći broj posjetitelja svake godine, a to nije promaklo ni britanskom mediju The Sun.

  • Društvo

  • 18. Sep. 2023  18. Sep. 2023

  • 0

Ekipa ovog medija nedavno je istražila ovo predivno mjesto na jadranskoj obali i podijelila svoje utiske.

U svojoj priči, The Sun ističe da u Neumu možete doživjeti sve čari Jadranskog mora po povoljnim cijenama u usporedbi s Hrvatskom ili Crnom Gorom. “Za pet funti (11,35 KM) možete popiti nekoliko lokalnih piva ili pojesti ćevape. Cijena smještaja po noći, čak i u najluksuznijem hotelu, koštat će vas oko 49 funti (111 KM)”, piše ovaj britanski medij.

Iako naglašava da Neum možda nema toliko kulturnih atrakcija ili luksuznih sadržaja kao neka veća turistička odredišta u Hrvatskoj ili Crnoj Gori, The Sun ipak preporučuje posjetu ovom bosanskohercegovačkom gradu i ističe ga kao odličnu bazu za istraživanje okolnih destinacija, prenosi Hayat.ba.

U blizini se nalazi niz hrvatskih obalnih gradova, kao i Mostar i prekrasni vodopadi Kravice.

Jedna od prednosti koju ističe ovaj britanski medij jest relativno visoka temperatura tokom jeseni, što čini Neum privlačnim odredištem i izvan glavne turističke sezone.

Ovim pozitivnim recenzijama iz inostranstva, Neum se dodatno ističe kao destinacija koja nudi kombinaciju prirodnih ljepota Jadranskog mora, povoljnih cijena i priliku za istraživanje bogate okolne regije. 

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...