VOJNI STRUČNJAK GORDAN AKRAP: "Rusija se mora pobijediti u svim segmentima"

"Rusija je trenutno najveća prijetnja eurazijskoj stabilnosti..."

  • Evropa

  • 18. Sep. 2023  

  • 0

Europska unija ulazi u jesen s nekoliko žarišnih tačaka na svojim granicama. Napad na Ukrajinu, okolnosti, posljedice te sigurnosnu sliku Europe analizirao je za HRT stručnjak za geostrategiju i hibridne sukobe Gordan Akrap.

"Rusija je trenutno najveća prijetnja eurazijskoj stabilnosti, međutim Kina koja se razvija - također ima vrlo jasne obrise ponavljanja onoga što je radila Rusija u posljednjih 10-15 godina. Europa unutar sebe mora naći sposobnosti i razviti aktivnosti kojima može preventivno djelovati i na način prepoznavanja budućih izazova i kriza koje mogu ugroziti njenu stabilnost i funkcionalnost političkog sustava i demokracije, kazao je Gordan Akrap. 

S druge strane, dodao je - "brojne države djeluju destabilizacijski", ali da se "Rusija može i mora pobijediti" kako bi se daljnje krize spriječile na preventivnoj razini.

"Velika strategija Putinove Rusije opterećuje međunarodnu scenu već desetljećima, provodi agresije svuda gdje ona to želi, gdje smatra nužnim. Ukoliko mi ne pobjedimo tu veliku strategiju Putinove Rusije u svim segmentima, u ratnoj, informacijskoj, gospodarskoj, financijskoj i energetskoj sferi - dolazimo u situaciju da će nam se sve te štetne aktivnosti koje Rusija danas radi za 15 ili 20 godina ponoviti na nekom drugom području", zaključio je Akrap. 

          0 seconds of 1 minute, 59 secondsVolume 20%      

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...