"KADIROV JE MRTAV": Šire se glasine, javio se i Peskov

Ukrajinski obavještajni zvaničnici objavili su informacije da je Kadirov u teškom zdravstvenom stanju

  • Evropa

  • 18. Sep. 2023  

  • 0

Portparol ruskog predsjednika Dmitrij Peskov izjavio je danas da Kremlj nema informacije o mogućoj bolesti lidera Čečenske Republike Ramzana Kadirova, a također je demantovao izvještaje da se Kadirov navodno sastao sa Vladimirom Putinom, javlja Tanjug.

Ranije su se na društvenim mrežama pojavile nepotvrđene informacije da je Kadirov navodno preminuo noću u Centralnoj kliničkoj bolnici Uprave predsjednika Ruske Federacije, prenose RIA Novosti.

Ukrajinski obavještajni zvaničnici objavili su informacije da je Kadirov u teškom zdravstvenom stanju. Kadirov je, međutim, nedavno objavio snimak svoje šetnje i pozvao one koji ne razlikuju istinu od laži na internetu da se prošetaju na svježem vazduhu.
"Nije bilo nikakvih sastanaka sa Putinom"

"Nemamo nikakve informacije. U svakom slučaju, predsjednička administracija teško može da daje informacije o njegovom zdravstvenom stanju. Dakle, nemamo šta da kažemo ovdje", odgovorio je Peskov novinarima na pitanje koliko je Kremlj zabrinut za stanje Kadirova.

Osim toga, Peskov je prokomentarisao izvještaje da je Kadirov navodno u nedjelju odleteo u Moskvu da bi se eventualno sastao sa Putinom.

"Nije bilo nikakvih sastanaka sa Putinom", odgovorio je Peskov.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...