NEVJEROVATNA SUDBINA: Nikola Pljevaljčić jučer osvojio zlato za BiH, danas otišao na prekookeanski brod kako bi zaradio koru hljeba

U ovoj zemlji kada se radi o individualnim sportistima mogu da žive samo oni svjetske klase.

  • Sport

  • 18. Sep. 2023  

  • 0

Dan nakon što je ostvario najveći uspjeh u karijeri Nikola Pljevaljčić ukrcao se na prekookeanski brod kako bi zaradio koru hljeba, a ovaj slučaj pravi je pokazatelj koliko je teško biti sportista u Bosni i Hercegovini, piše Source.

Član Džudo kluba Randori okitio se zlatnom medaljom na Svjetskom džudo kupu održanom u Sarajevu i zaradio kvalifikacione bodove za Olimpijske igre, ali je umjesto povratka u „radionicu Majdov“ morao da isplovi i zaradi novac za egzistenciju koju ne može ni da sanja putem sportskog poziva. Na sreću, Nikola je na vrijeme mislio o budućnosti te završio Fakultet za pomorstvo, ali ne možemo da se otrgnemo utisku da bi na tatamiju bio mnogo bolji kada bi mogao maksimalno da se posveti treningu.

U ovoj zemlji kada se radi o individualnim sportistima mogu da žive samo oni svjetske klase. Takav je njegov klupski drug Nemanja Majdov koji je nakon Nikolinog uspjeha putem Instagrama poslao poruku upravo u ovom duhu.

“Bravo brate, meni rijetko krenu suze radosnice jer znam koliko si ovu čekao, za tebe najbitniju. A sutra ujutru ode na brod na šest mjeseci da radi i zaradi. Takva nam je država i sport u njoj”, između ostalog je napisao Majdov.

alt

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...