UKUSNO I LIJEPO; NAPRAVITE PUNJENI BAGET: Zanimljiv način da iskoristite stari hljeb; Bit će vam potrebno i...

Krem sir sobne temperature pomiješajte sa sitno sjeckanom salamom, pa dodajte rendanu gaudu i mozzarellu.

  • Gastro

  • 20. Sep. 2023  20. Sep. 2023

  • 0

Sastojci: 

1 baget 

250 gr krem sira 

100 gr gauda sira 

100 gr mozzarelle 

100 gr salame po želji 

50 gr putera 

2 čehne bijelog luka 

2 kašike peršuna 

Priprema: 

1. Baget prerežite uzduž na pola pa izvadite sredinu. 

2. Krem sir sobne temperature pomiješajte sa sitno sjeckanom salamom, pa dodajte rendanu gaudu i mozzarellu. 

3. Posolite, pobiberite i dobro promiješajte pa punite baget. 

4. Izrežite ga na kriške debljine 1 ½ cm ali ne do kraja tako da ostane sastavljen. 5.

Puter pomiješajte sa sitno sjeckanim bijelim lukom i peršunom i stavite umalo u svaki režanj bageta. 

6. Pecite u rerni zagrijanoj na 180 stepeni 20 minuta. 

Prijatno!:)  

(SB/Domacica.com)    

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...