PRIPADNICI PU DOBOJ SPRIJEČILI DOGOVORENU TUČU NAVIJAČA: Kod "Manijaka" pronašli 49 drvenih palica

Prilikom obezbjeđenja policijski službenici su od navijača FK Željezničar oduzeli 49 drvenih palica, jednu metalnu teleskopsku palicu, jednu fantomku crne boje, jednu baklju i jednu vrećicu sa sadržajem bijele praškaste materije koja svojim izledom asocira na opojnu drogu spid.

  • Hronika

  • 20. Sep. 2023  20. Sep. 2023

  • 0

Policijski službenici Policijske uprave Doboj nakon današnje utakmice između Sloge Merdian i Željezničar oglasili su se službenim saopćenjem, u kojem su otkrili da su zaustavili fizički obračun navijača te šta su sve pronašli kod gostiju iz Sarajeva.

Njihovo saopćenje, a u kojem su otkrili da su pronašli 49 drvenih palica, prenosimo od početka do kraja. Također, možete pročitati i kako navode da su spriječili fizički sukob navijača, a koji je ranije, navodno, dogovoren putem društvenih mreža.

Upravo to su i naveli kao razlog zbog kojeg su navijače Željezničara ranije izveli sa stadiona.

"Policijski službenici Policijske uprave Doboj u saradnji sa Jedinicom žandarmerije Uprave policije na stadionu 'Luke' u Doboju uspješno su obezbjedili odigravanje nogometne utakmice Premijer lige BiH između FK Sloga Meridian iz Doboja i FK Željeznčar iz Sarajeva, gdje je bilo prisutno blizu 1.500 navijača.

Prilikom obezbjeđenja policijski službenici su od navijača FK Željezničar oduzeli 49 drvenih palica, jednu metalnu teleskopsku palicu, jednu fantomku crne boje, jednu baklju i jednu vrećicu sa sadržajem bijele praškaste materije koja svojim izledom asocira na opojnu drogu spid.

Navedeni predmeti su bili namijenjeni za fizički obračun sa navijačima FK Sloga Meridian koji je prethodno dogovoren putem društvenih mreža.

Operativnim radom na terenu policijski službenici su došli do saznanja da su navijači FK Željezničar planirali nerede i ulazak na teren sa ciljem prekida navedene utakmice, te je zbog toga prije završetka utakmice izvršen pokret navedenih navijača koji su uz pratnju policijskih službenika napustili područje grada Doboja.

Protiv jednog navijača biće pokrenut prekršajni postupak u skladu sa Zakonom o sprečavanju nasilja na sportskim priredbama, Zakonom o oružju i municiji Republike Srpske i Zakonom o proizvodnji i prometu opojnih droga Republike Srpske", navodi se u saopćenju.

Podsjećamo, Sloga je danas ubjedljivo pobijedila Željezničar rezultatom 3:0 i tako mu nanijela treći uzastopni poraz.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...