TEŠKE OPTUŽBE SLOBODANA ŽUPLJANINA: „Ne iznenađuje što je kod poslanika SDA Salke Zildžića pronađena službena iskaznica OSA-e i pištolj bez dozvole…“

Župljanin je rekao da će biti potrebno mnogo vremena da se utvrdi ko sve ima iskaznicu OSA-e, jer je pitanje koliko se takvih iskaznica uopšte nalazi u registru.

  • Mini market

  • 21. Sep. 2023  21. Sep. 2023

  • 4

Dekan banjalučkog Fakulteta za bezbjednost i zaštitu Slobodan Župljanin, inače blizak režimu Milorada Dodika, rekao je za RTRS da je OSA BiH godinama bila pod punim uticajem SDA i radila mimo zakona izvršavajući njene naloge.

Župljanin je rekao da s toga ne iznenađuje što je kod poslanika SDA Salke Zildžića pronađena službena iskaznica OSA-e i pištolj bez dozvole, dodajući da mnogo ljudi u BiH ima te iskaznice i da je iz Republike Srpske godinama ukazivano na ovaj problem.

- OBA BiH se izdigla iznad zakona, radila po nalogu SDA i za njen račun, provodeći nezakonita prisluškivanja i procese, kazao je on.

Župljanin je rekao da će biti potrebno mnogo vremena da se utvrdi ko sve ima iskaznicu OSA-e, jer je pitanje koliko se takvih iskaznica uopšte nalazi u registru.

Govoreći o visokom predstavku Christianu Schmidtu i njegovoj posjeti Banjoj Luci, Župljanin je kazao da on nije visoki predstavnik i da je nelegitiman i nelegalan.

- Stav Republike Srpske je da je Schmidt nelegitiman i zabranjen mu je ulazak u institucije Srpske, kazao je on.

-Schmidt čak nije ni njemački turista, jer turisti dolaze s namjerom da upoznaju neku zemlju i njena dobra, a on je došao s lošim namjerama prema srpskom narodu, kazao je Župljanin.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...