ZASTRAŠUJUĆI UKRAJINSKI UDAR NA OKUPIRANI KRIM: Ruski agresori broje žrtve, na desetine poginulih, veliki gubici na važnom aerodromu…

SBU uvjerava da će svaki dan "pamuk" na Krimu sve više cvjetati - okupatori se ne mogu osjećati sigurnima na okupiranom poluotoku.

  • Evropa

  • 21. Sep. 2023  

  • 0

Noću su Služba sigurnosti Ukrajine i Mornarica izveli veliki vatreni napad na vojni aerodrom Saki na okupiranom Krimu. Na aerodromu je bilo najmanje 12 borbenih zrakoplova (Su-24 i Su-30) i MANPADS Pantsyr.

Postojala je i baza za obuku operatera Mojaher UAV. Ovo su dronovi koje Rusi koriste za koordinaciju vlastitih zračnih napada i kao borbeni udarni dron. Udari Službe sigurnosti i mornarice pogodili su cilj i nanijeli ozbiljnu štetu okupatorskoj opremi.

Da bi se porazio neprijatelj, bespilotne letjelice su korištene da preopterete rusku protuzračnu odbranu, a zatim lansiraju rakete Neptun. Zanimljivo, čak i okupacijski Telegram kanali potvrđuju ozbiljna razaranja i gubitke, izvještavajući o najmanje 30 mrtvih vojnika.

SBU uvjerava da će svaki dan "pamuk" na Krimu sve više cvjetati - okupatori se ne mogu osjećati sigurnima na okupiranom poluotoku.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...