HRVATSKI SUVERENISTI PREDLAŽU RADIKALNE MJERE: Na granicu sa BiH i Srbijom poslati vojsku i staviti žicu

Upozoravaju da najnoviji incident s ilegalnim migrantima i njihovim pucanjem po hrvatskoj policiji, samo pokazuje da se bez radikalnih mjera problem ilegalnih migranata neće riješiti ili bar umanjiti.

  • Regija

  • 21. Sep. 2023  

  • 2

Klub zastupnika Hrvatskih suverenista smatra da Hrvatska, zbog sve većeg priliv ilegalnih migranata i sve češćih incidenata, kako bi zaštitila svoje, a ujedno i granice Evrospke unije, mora pod hitno na granice s BiH i Srbijom poslati vojsku, ali i krenuti postavljati zaštitne žice.

Iz saborskog Kluba Hrvatskih suverenista danas su naveli da je, s obzirom na sve veći priliv ilegalnih migranata u Republiku Hrvatsku, što rezultira i sve češćim incidentima, krajnje vrijeme da se povuku radikalni potezi kako bi se zaštitile hrvatske granice, ali i sama sigurnost hrvatskih građana u pograničnim područjima, piše Jutarnji list.

Upozoravaju da najnoviji incident s ilegalnim migrantima i njihovim pucanjem po hrvatskoj policiji, samo pokazuje da se bez radikalnih mjera problem ilegalnih migranata neće riješiti ili bar umanjiti.

- Hrvatska mora kako bi zaštitila svoje granice, ujedno i vanjske granice Evropske unije pod hitno na granice s BiH i Srbijom poslati vojsku, ali i krenuti postavljati zaštitne žice, jer je to očigledno jedini način zaštite od sve učestalijih upada migranata na hrvatsku teritoriju - navode Hrvatski suverenisti.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...