JEZIVO OTKRIĆE: Carinici na aerodromu otvorili sumnjive pakete, a onda je uslijedio šok...

Neki od paketa sadržavali su cijele životinje.

  • Šareni svijet

  • 22. Sep. 2023  

  • 0

Carinici u glavnoj pariškoj zračnoj luci zaplijenili su stotine lobanja zaštićenih vrsta majmuna, koje su trebale služiti kao nagrade ili darovi.

Te lobanje i lobanje drugih životinja uglavnom su bile u paketima koji su stigli iz Kameruna, saopćila je jučer carina u zračnoj luci Charles de Gaulle.

Primatelji su trebali biti kolekcionari i lovački klubovi u SAD-u. Neki od paketa sadržavali su cijele životinje.

Nijedna pošiljka nije imala potrebnu dozvolu, a carinici su takve pošiljke otkrivali skoro svakodnevno u najvećoj zračnoj luci u Francuskoj.

Švercane i vidre, velike mačke, varani, ptice...

Osim majmuna, krijumčarene su i druge vrste, kao što su vidre, velike mačke, varani i ptice grabljivice, rekli su carinici.

Paris airport customs seize hundreds of monkey skulls

Više od 700 lobanja majmuna i životinja zaplijenjenih između maja i decembra 2022. carina je u četvrtak predala Prirodoslovnom muzeju u Aix-en-Provenceu, koji ih namjerava istražiti i izložiti.

"Zapanjena sam kad pomislim da se naše najbliže rođake, čovjekolike majmune desetkuje, a prašumama se oduzima njihova ugrožena bioraznolikost za nešto što je podjednako glupo i skandalozno", rekla je muzejska stručnjakinja za majmune, profesorica Sabrina Krief.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...