PRIJEDLOG ZA DANAS; GULAŠ SA VINOM: Bez obzira koje meso koristite, ovaj recept će vas oduševiti.

Kao prilog može i pire krompir.

  • Gastro

  • 23. Sep. 2023  23. Sep. 2023

  • 1

Sastojci: 

800 gr mesa po izboru

2 luka

1 mrkva

2 čehne bijelog luka

1 kašika paradajz pirea

1 kašika aleve paprike

ulje

so i biber

Zaprška:

50 ml bijelog vina

2 kašike ulja

1 kašika brašna

Priprema: 

1. Na ulju propržite sitno sjeckani luk.

2. Dodajte mrkvu izrezanu na kockice i bijeli luk.

3. Dodajte meso i kratko propržite na jakoj vatri.

4. Dodajte paradajz pire i propržite.

5. Umiješajte alevu papriku, so, biber pa podlijte vodom.

6. Kuhajte sat vremena pa propržite brašno na ulju i podlijte vinom.

7. Kuhajte dok alkohol ne izlapi pa uspite u šerpu sa mesom.

8. Kuhajte još 15-ak minuta i poslužite.

Prijatno!:) 

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...