JOSEP BORRELL APELIRA: "EU bi trebala pokazati solidarnost s Italijom zbog naglog priliva migranata"

U ovoj godini u Italiju je stiglo više od 127.000 migranata, prema vladinim podacima.

  • Evropa

  • 23. Sep. 2023  

  • 0

Evropska unija bi trebala pokazati solidarnost s Italijom dok se ta zemlja bori s povećanim prilivom migranata i izbjeglica na svoje južne obale, rekao je visoki predstavnik EU za vanjsku politiku i sigurnost Josep Borrell.

U intervjuu za Radio France International Borrell je rekao da Evropska unija "mora pokazati svu svoju solidarnost s Italijom u teškom trenutku."

"Evropska unija će biti uz Italiju", dodao je.

Borrell je u petak, u intervjuu za britanski "Guardian", upozorio da se EU bori s produbljivanjem podjela oko politike migracija, što bi potencijalno moglo ugroziti koheziju bloka.

U ovoj godini u Italiju je stiglo više od 127.000 migranata, prema vladinim podacima, što je gotovo dvostruko više nego u istom periodu 2022. godine, prenosi Anadolija.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...