RATNO STANJE NA SJEVERU KOSOVA: Prištinski specijalci okružili manastir u kojem se nalaze noćašnji napadači na kosovske policajce! (FOTO, VIDEO)

Prema informacijama kosovskih obavještajnih službi, napadači koji su bili na barikadi nakon zločna su sklonili u prostorije manastira i uživaju zaštitu tamošnjih domaćina.

  • Regija

  • 24. Sep. 2023  24. Sep. 2023

  • 8

Kako se javljaju izvori sa lica mjesta, policija Kosova trenutno napada pravoslavni manastir koji se nalazi u neposrednoj blizini sela Banjska kod kojeg je jutros napadnuta policijska patrola i ubijen jedan, a dvojica ranjenih policajaca.

Prema informacijama kosovskih obavještajnih službi, napadači koji su bili na barikadi nakon zločina sklonili su se u prostorije manastira i uživaju zaštitu tamošnjih domaćina.

U dramatičnom saopćenju kojeg je oko podneva izdala Eparhija Raško-prizrenska "prema najnovijim informacijama grupa naoružanih maskiranih ljudi upala je u zaslijepljenim vozilima u samom manastiru, pri čemu su provalili manastirsku zaključanu kapiju" .

Kako je saopćeno, "trenutno se u manastiru nalazi grupa poklonika iz Novog Sada sa sveštenikom, igumanom Danilom i bratijom manastira. Radi sigurnosti, bratija manstira i poklonici su se zaključali u konaku, a hram manastira je također zaključan. Naoružana maskirna lica kreću se po dvorištu i čuju se povremeni pucnji".

Navode eparahije Raško Prizrenske potvrđuju i snimci iz dvorišta manastira na kojima se vide pripadnici policije Kosova koji pokušavaju ući u unutrašnjost zdanja u napade za napadačima na njihove kolege.

(SB)

Komentari - Ukupno 8

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...