STIGLA REAKCIJA IZ VELIKE BRITANIJE: "Zabrinjavaće je vidjeti još jedan orkestrirani napad na Kosovsku policiju!"

Kosovska policija mora biti u stanju održavati vladavinu zakona bez prijetnje nasiljem", objavila je objavila je Kearns na društvenoj mreži X.

  • Evropa

  • 24. Sep. 2023  

  • 1

Povodom najnovijih dešavanja na Kosovu oglasila se i Alicia Kearns, predsjedavajuća Odbora za vanjsku politiku britanskog parlamenta 

Ona je objavila da je duboko zabrinuta zbog napada na Kosovsku policiju.

"Duboko je zabrinjavaće vidjeti još jedan, orkestrirani napad na policiju na Kosovu. Moje srce je uz porodice poginulih policijskih službenika i povrijeđene koji služe zajednicama na Kosovu.

Kosovska policija mora biti u stanju održavati vladavinu zakona bez prijetnje nasiljem", objavila je objavila je Kearns na društvenoj mreži X, a nešto kasnije dodala:

"Situacija se još nije razriješila s javljenom pucnjavom u samostanu Banjska. Početne slike pokazuju da su naoružani napadači dobro finansirana i opremljena milicija, uključujući oklopna vozila.

Odgovornost se mora potvrditi i oni se moraju suočiti s pravdom. Nadajmo se da niko drugi nije povrijeđen".

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...