NENAD STEVANDIĆ OKRIVIO KOSOVSKOG PREMIJERA: "Kurti je kriv za sve"

"Kurti je učinio sve da izazove rat ", kaže Stevandić

  • Politika

  • 24. Sep. 2023  24. Sep. 2023

  • 11

Predsjednik Narodne skupštine bh. entiteta entiteta RS Nenad Stevandić smatra da je premijer Kosova Albin Kurti učinio sve da izazove rat – pucao je na srpsku djecu i civile, hapsio i prebijao, te da mu je još ostalo da montira pucanje na albanske policajce, što se upravo dešava.

Stevandić smatra da je to "logičan sljed, u kojem će Kurti imati podršku autošovinista i takozvane drugosrbijanske samoproklamovane elite".

"Srbofobni dio takozvane međunarodne manjinske zajednice spremno čeka i satanizacija i reciklirani stereotipi o Srbima i Srbiji može početi. Samo da ne zaborave da i mi postojimo i da ništa ne moramo lagati i montiramo", poručio je Stevandić na društvenoj mreži X.

Policija u Prištini saopćila je da je noćas u selu Banjska u Leposaviću izvršen napad na policijsku jedinicu, u kojem je jedan njen pripadnik ubijen, a drugi ranjen.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 11

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...