VANREDNO OBRAĆANJE ALEKSANDRA VUČIĆA: Kurti je jedini krivac za ovo, želi da nas uvuče u rat sa NATO-om, nije bilo neophodno da Srbi budu likvidirani

Prema Vučićevim rečima, Aljbin Kurti je jedini krivac za ovo što se dešava danas na Kosovu

  • Regija

  • 24. Sep. 2023  24. Sep. 2023

  • 3

U toku je vanredno o9brašćanje predsjednika Srbije Aleksandra Vučića.

Po riječima Vučića, Srbi sa Sjevera Kosova su sinoć napravili barikade na koje je naletila policija i odlučila da barikade ukloni. Tom prilikom je počeo sukob u kom je ubijen kosovski policajac. 

Vučić je izjavio da ne opravdava ubistvo kosovskog policajca. 

„Sproveden je brutalan napad na njih i pitali smo se na početku zbog čega to KFOR ne radi, bilo bi manje žrtava. Prema našim informacijama kojima mi raspolažemo, to je da su trojica Srba potvrđeno sa Kosova stradali. Dvojica sasvim izvesno od snajperske vatre, kada nije bilo neophodno da budu likvidirani. Dvojica su teško ranjena, a postoji bojazan da je i četvrto lice stradalo. Pratili smo, presretali, šta je ta albanska policija radila, mi ćemo vam pokazati dokaze, možda čak već tokom konferencije, čekamo samo zbog prevoda“, rekao je Vučić.

Prema Vučićevim rečima, Aljbin Kurti je jedini krivac za ovo što se dešava danas na Kosovu i žao mu je što je dio Srba nasjeo na njegove provokacije.

„Aljbin Kurti je jedini krivac. Želi da nas odvuče u rat sa NATO i nijednu drugu želju nema. To je jedino što radi sve vreme. Jedino“, rekao je Vučić.

Vučić je rekao da  je ovo jedan od najtežih dana za našu zemlju i za naš narod još od 2004 i 2008.

Izvinio se građanima Srbije što nije mogao ranije da se obrati javnosti,  jer, kako je naveo, od 1999. Srbija nema efektivnu kontrolu na KiM.

„Morali smo sve sami da ispitamo, da bi smo mogli da saopštimo istinu i pripremimo teren za donošenje odluka“, rekao je Vučić.

„Noćas oko 2:46 grupa Srba sa KiM postavila je 2 kamiona kao barikade u Banjskoj na Severu KiM, zatim dolazi Kosovska policija koja pokušava da ukloni te barikade i tu dolazi do sukoba, i u tom sukobu je ubijen policjaca A.B. i ranjeno još jedno lice“, rekao je Vučić.

Komentari - Ukupno 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...