MILORAD DODIK SIGURAN U SEBE: "Prije će Schmidt otići iz BiH, nego ja u zatvor"

On je ocijenio da je loše po Bosnu i Hercegovinu što jedan dio međunarodne zajednice misli da intervencionizmom mogu da riješe neke stvari.

  • Politika

  • 24. Sep. 2023  

  • 2

Milorad Dodik, predsjednik Republike Srpske izjavio je danas u Mostaru da će iz BiH prije otići Christian Schmidt, kojeg RS ne priznaje za visokog predstavnika, nego on u zatvor.

“Prije će otići Schmidt iz BiH, nego ja u zatvor”, kazao je Dodik medijima uoči donatorskog ručka za obnovu i završetak Saborne crkve Svete Trojice u Mostaru.

On je ocijenio da je loše po Bosnu i Hercegovinu što jedan dio međunarodne zajednice misli da intervencionizmom mogu da riješe neke stvari.

Dodik je tom prilikom prokomentarisao i Michaela Murphyja, američkog ambasadora u BiH.

On misli da je neki mesija koji je ovdje nama došao govoriti što da radimo. On je jedan obični lažov, petljanac, koji putem zloupotrebe svojih kanala pokušava da prikaže crnom situaciju koja nije takva. Ona je loša samo zato što ima takvih kao što je Murphy koji se miješaju u unutarnje stvari ove zemlje”, kazao je Dodik.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...