POČEO SASTANAK DODIKA, ČOVIĆA I "TROJKE": Kreće li se u izmjene Izbornog zakona i "protjerivanje" stranih sudija

Kako je ranije saopćeno, delegacije na sastanku predvode predsjednici HDZ-a Dragan Čović, SNSD-a Milorad Dodik i SDP-a Nermin Nikšić.

  • Vijesti

  • 25. Sep. 2023  25. Sep. 2023

  • 6

Sastanak predstavnika stranaka koje čine vlast na nivou Bosne i Hercegovine, odnosno HDZ-a, SNSD-a i "Trojke" (SDP, Naša stranka i NiP), počeo je danas u Mostaru. 

Kako je ranije saopćeno, delegacije na sastanku predvode predsjednici HDZ-a Dragan Čović, SNSD-a Milorad Dodik i SDP-a Nermin Nikšić.

Na sastanak su, između ostalih, došli Edin Forto, predsjednik Naše stranke, Denis Zvizdić, zamjenik predsjedavajućeg Zastupničkog doma Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine u ime Naroda i pravde, Darijana Filipović, HDZ-ova zastupnica u Parlamentu BiH, Borjana Krišto (HDZ), predsjedavajuća Vijeća ministara Bosne i Hercegovine...

Na stolu će se naći izmjene Izbornog zakona Bosne i Hercegovine, na kojem insistira Čović, te pitanje zakona o Ustavnom sudu Bosne i Hercegovine, odnosno "izbacivanje" stranih sudija iz ovog suda, na čemu insistira Dodik.

Prethodni sastanak održan je 6. septembra u Sarajevu i na njemu nisu postignuti nikakvi konkretni dogovori, osim da će se ponovo sastati u Mostaru.

(Faktor)

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 6

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...