NOVA AKVIZICIJA ADNANA SMAILBEGOVIĆA: Wood Team preuzima visočku Livnicu

Livnica Visoko ima 86 dioničara, a nakon Wood Teama najviše posjeduje Mirsad Leka 19,6 posto, OIF Lilium Global ima oko 2,2 posto, itd.  

  • Ekonomija

  • 25. Sep. 2023  

  • 0

Kompanija Wood Team iz Ilijaša objavila je ponudu za preuzimanje društva Livnica d.d. Visoko, izvještava Indikator.ba.  

Wood Team, u vlasništvu poduzetnika Adnana Smailbegovića, posjeduje 38,3578 posto dionica u Livnici, a ponuda se odnosi na preostalih 61,6422 posto dionica, odnosno ukupno 134.266 dionica.  

Za svaku dionicu koja je predmet ponude Wood Team se obavezao da će plastiti 2,50 KM. U slučaju otkupa svih dionica, Wood Team bi preuizimanje ukupno koštalo 335.665 KM.  

"Ponudilac namjerava biti fokusiran na stalno unapređenje poslovanja i aktivnosti u ciljnom društvu i njegov stalni rast", navodi se, između ostalog u ponudi i dodaje da preuzimanje neće imati negativnog uticaja na politiku zapošljavanja i status zaposlenika Livnice.  

Rok važenja ponude je 28 dana.  

Kompanija Wood Team d.o.o. Ilijaš preuzela je 38,3 dionica Livnice Visoko (83.549 dionica) u maju ove godine. 

Većinski vlasnik kompanije Wood Team je Adnan Smailbegović, poznati bh. poduzetnik i predsjednik Udruženja poslodavaca Federacije BiH. 

Livnica Visoko ima 86 dioničara, a nakon Wood Teama najviše posjeduje Mirsad Leka 19,6 posto, OIF Lilium Global ima oko 2,2 posto, itd.  

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...