ABAZOVIĆ O DEŠAVANJIMA NA KOSOVU: "Ovakva situacija može da se prelije na sukob većih razmjera"

Tragedija na Kosovu, prema njegovim riječima, je nastavak jedne katastrofalne balkanske politike iz koje, nažalost, mi kao region ne možemo da izađemo.

  • Regija

  • 25. Sep. 2023  

  • 2

Moj apel i u odnosu na srpski narod i albanski narod je: konačno probajte jednom pomirenje, poručio je premijer u tehničkom mandatu Dritan Abazović u Beogradu nakon jučerašnjeg ubistva policajca na Kosovu i stradanja još četiri osobe.

On je rekao da garantuje da će tako svima biti dobro.

"Evo, sve ste probali. Probajte da se pomirite. Vjerujem da će svima prijati i svima će biti dobro. Garantujem da će biti tako. Probajte to što niste probali nikad. U suprotnom svi ćemo biti u nekom velikom problemu", poručio je Abazović nakon predavanja koje je održao na beogradskom Fakultetu političkih nauka.

Tragedija na Kosovu, prema njegovim riječima, je nastavak jedne katastrofalne balkanske politike iz koje, nažalost, mi kao region ne možemo da izađemo.

"Lično najoštrije osuđujem nasilje, ubistva.. Šta drugo reći.. Zaista smo svi bili potrešeni. Ovakva situacija može da se prelije u neki sukob većih razmjera, da ima katastrofalne posljedice po sve, i ovako je katastrofa", dodao je Abazović.

U tom kontekstu, kaže da Crna Gora ostaje pri onome što je i do sad zastupala.

"Mi mislimo da politika devedesetih mora da se završi. Dakle, narodi na ovim prostorima su probali sve ovim pomirenja. Tako da je moj apel i u odnosu na srpski narod i u odnosu na albanski narod: konačno probajte jednom pomirenje. Mi nemamo apetita niti želje, niti nam na bilo koji način pripada da učimo nekoga što treba da radi i kako da se ponaša.. Nasilje nije rješenje, naročito nasilje koje se završava krvavim obračunima. To nije rješenje, dozvolite da probamo nešto drugo da radimo u budćnosti u korist svih građana regiona", naveo je Abazović, prenosi Pobjeda.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...