UZBUNA U DODIKOVIM REDOVIMA: „Ako oni uzmu imovinu to je već ogroman korak naprijed…“

- To je jasan rukopis Brisela i Vašingtona. Sud i Tužilaštvo BiH su samo kuriri tih želja, kaže Pavić.

  • Mini market

  • 27. Sep. 2023  27. Sep. 2023

  • 1

-Christian Schmidt nema legitimitet visokog predstavnika u BiH i to treba stalno ponavljati, kazao je za RTRS politolog Aleksandar Pavić, blizak režimu Milorada Dodika.

- I sam Schmidt svjestan je da nije ispoštovana procedura za izbor visokog predstavnika, iako on svojim izjavama javnost želi da ubijedi u suprotno, kaže Pavić, dodajući da se preko Schmidta pokušava obezglaviti i obezvlastiti Republika Srpska.

- Ako oni uzmu imovinu to je već ogroman korak naprijed. Oni imaju običaj da podcjenjuju protivnike zato što oni imaju kompleks supreiornosti. Oni su nas potcijenjivali devedestih. Radi se o tome da smo sada, a oni to ne razumiju, u mnogo boljoj poziciji nego devedesetih godina prošlog vijeka. Tada smo bili sami protiv cijelog svijeta, kazao je Pavić.

- Ovaj put Republika Srpska ima podršku u međunarodnoj zajednici i to je jako važno, jer nje nije bilo tokom 90-ih godina. Saveznike smo pridobili poštivanjem i odbranom Dejtonskog sporazuma, tvrdi Pavić. 

On je poručio da dio međunarodna zajednice ima dvostruke standarde i to uopšte ne krije.

- Ako to prihvatimo, onda smo i zaslužili kolonijalni status, jer oni i hoće da vide Schmidta kao "kolonijalnog upravnika". I zato im i smtea što se Dodik postavio kao vođa borbe protiv kolonijalizma, rekao je Pavić.

Osvrnuo se i na optužnicu protiv Milorada Dodika.

- To je jasan rukopis Brisela i Vašingtona. Sud i Tužilaštvo BiH su samo kuriri tih želja, kaže Pavić.

Podsjetimo, Aleksandar Pavić, kvazipolitički analitičar iz Beograda, a donedavno savjetnik presuđene ratne zločinke i predsjednice Republike Srpske Biljane Plavšić, danas je blizak Dodikovom režimu.

(SB)

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...