TVRDI DA NE POSTOJI KRIVIČNO DJELO: Dodikov advokat podnio prigovor na optužnicu

Bubić je u izjavi za RTRS kazao kako se "optužnica u suštini može osporavati iz zakonom ograničenih razloga".

  • Vijesti

  • 27. Sep. 2023  

  • 0

Goran Bubić, advokat predsjednika bosanskohercegovačkog entiteta Republika Srpska Milorad Dodika, podnio je prigovor na optužnicu koju je Sud Bosne i Hercegovine potvrdio protiv Dodika.

Bubić je u izjavi za RTRS kazao kako se "optužnica u suštini može osporavati iz zakonom ograničenih razloga".

- Predmet prigovora ne može biti meritum prigovora, u ovom slučaju to su pravni razlozi i okolnosti za koje odbrana smatra da isključiju gonjenje - naglasio je Bubić.

Dodao je da je postoji krivično djelo i to dvostruko.

- Mi smo obrazložili zašto visoki predstavnik nije zakonodavac i zašto Christian Schmidt nije visoki predstavnik - poručio je Bubić.

Tvrdi da visoki predstavnik nije utemeljen ni u Ustavu BiH, niti u Aneksu 10 Dejtonskog sporazuma na koji se poziva Tužilaštvo.

- U tom aneksu se spominju samo uopćene odredbe, a nigdje ne piše da je visoki predstavnik zakonodavac - izjavio je Bubić.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...