SUMNJA SE NA OBRAČUN BANDI: Mladić ubijen na sportskom terenu u Švedskoj

U vrijeme pucnjave bilo je mnogo djece i mladih koji su radili sportske aktivnosti. Počeli su bježati nakon što su čuli pucnjeve, prenose švedski mediji.

  • Hronika

  • 28. Sep. 2023  

  • 0

Mladi muškarac ubijen je u pucnjavi koja se dogodila u srijedu navečer na sportskom terenu Mälarhöjden na jugu Stockholma, javljaju švedski mediji.

U vrijeme pucnjave bilo je mnogo djece i mladih koji su radili sportske aktivnosti. Počeli su bježati nakon što su čuli pucnjeve, prenose švedski mediji.

Policija je dobila dojavu nešto prije sedam uveče i na licu mjesta zatekla ranjenu osobu. Ispitano je više osoba, ali do srijede uveče niko nije uhapšen.

Policija istražuje da li je pucnjava povezana s nasiljem bandi koje je posljednjih sedmica potreslo Švedsku.

Nekoliko smrtonosnih pucnjava dogodilo se u Švedskoj tokom septembra. Među poginulima je i 13-godišnji dječak koji je upucan u glavu.

Prema navodima policije, neki od incidenata su vezani za unutrašnje obračune kriminalne grupe poznate kao Fokstrot. Osim toga, u Švedskoj se istovremeno odvija nekoliko sukoba bandi, koji traju godinama.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...