UMJETNIČKA PORODICA: Šerbedžija o kćerki; "Kad nam uzmu sve, nek‘ nam pjesma ostane" (FOTO, VIDEO)

Šerbedžija u Lisinskom 17. oktobra nastupa s bendom Zapadni kolodvor, te gostima Lucijom Šerbedžijom, Damirom Urbanom i Vladom Kreslinom.

  • Kultura

  • 28. Sep. 2023  28. Sep. 2023

  • 0

Legendarni glumac Rade Šerbedžija ne broji ni koliko je uloga odigrao, niti koliko je koncerata održao, ali svaki od njih na svoj način pamti i nosi u srcu, baš kao i publika koja im prisustvuje. Jer svaki od njih je svijet i priča za sebe, neponovljiv i jedinstven umjetnički doživljaj o kojem se dugo priča i dugo ga se pamti.

image

Rade i Lucija Šerbedžija (Foto: Cropix)

Nakon dvije godine Rade se sa svojim pratećim sastavom Zapadni kolodvor vraća na pozornicu zagrebačke Koncertne dvorane Lisinki, gdje će mu gosti 17. oktobra biti prijatelji, riječki muzičar Damir Urban i slovenski kantautor Vlado Kreslin. A na sceni će mu se pridružiti i kći Lucija Šerbedžija, koja kako je Rade izjavio u najavi koncerta "Eto pjesma" - tako divno pjeva, prenosi Gloria.hr.

Radu i Luciju mnogo smo puta dosad mogli vidjeti zajedno na sceni u kultnim predstavama Teatra Ulysses, a na Brionima su često u opuštenoj, neformalnoj atmosferi kakva vlada ljeti na otoku, i zapjevali.

Prije Zagreba nastupa u Beču 8. oktobra, a nakon Lisinskog turneju sa Zapadnim kolodvorima i svojim gostima nastavlja u Ljubljani 3. novembra.

Turneju “Eto pjesma” nazvao je po istoimenom hitu s posljednjeg albuma “Ne okreći se, sine”, a na njemu će izvesti svoje nezaboravne: “Ne daj se Ines”, “Eto pjesma”, “Čekaj me”, “Uzalud je budim”, “Imam pjesmu za tebe”, “Meni se dušo od tebe ne rastaje”...

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...